Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokorumová buchta

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Čokorumová buchta - postup přípravy

Pro milovníky čokoládových dezertů s rumem je tu opravdová bomba. Čokorumová buchta na plech podle receptu od paní Andy Březinové je velmi rychlá, snadná i levná a chutná fenomenálně.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Polohrubou mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva. Do misky vyklepněte dvě vajíčka, vyšlehejte je spolu s cukrem do pěny a po dílech do směsi zapracujte směs suchých ingrediencí. Nakonec do ní zašlehejte mléko.

2. KROK

Vzniklé těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, urovnejte ho do roviny a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct asi 20 až 30 minut, podle vlastností vaší trouby (propečení zkontrolujte zapíchnutou špejlí).

3. KROK

Po dopečení potřete povrch ještě horkého koláče rumem, aby byl vláčný. Ve vodní lázni rozpusťte na kousky nalámanou čokoládu a vmíchejte do ní kapku rumu. Touto polevou potřete celý povrch koláče, ozdobte ho čokoládovou posypkou (případně jinak dle své fantazie a chuti), nechte buchtu vychladnout a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů