Domácí kachní vývar se skleněnými nudlemi

i Zdroj fotografie: Lenka Kejíková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
300 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí kachní vývar se skleněnými nudlemi - postup přípravy

Už naše babičky věděly, že polévka je grunt a vývar obzvláště. Pokud vás ale za ta léta už docela omrzel klasický slepičí nebo kuřecí či jen máte chuť trochu experimentovat v kuchyni, vyzkoušejte tentokrát kachní vývar se skleněnými nudlemi a vejcem podle poctivého receptu paní Lenky Kejíkové.
1. KROK

Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte ji najemno. Cibuli zbavte pouze svrchních poškozených a špinavých listů, hnědou slupku ale neloupejte. Česnekové stroužky zbavte slupky a pokrájejte je na čtvrtky. V hrnci rozehřejte kachní sádlo, orestujte na něm kořenovou zeleninu. Pak přidejte celou cibuli a česnek, přihoďte odřezky kachního masa a vše podlijte vodou. Nechte vodu přivést k varu, poté ztlumte žár na minimum a nechte přísady probublávat 4 až 5 hodin.

2. KROK

Hotový vývar sceďte, maso oberte a rozdělte do talířů. Přidejte povařené skleněné nudle, rozpůlené vajíčko uvařené natvrdo, popřípadě doplňte zeleninou dle vlastního výběru. Vše zalijte kachním vývarem a ihned podávejte.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 107 hlasů
Nahlásit chybu
74 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty