Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí bylinková sůl

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Domácí bylinková sůl - postup přípravy

Zahrádka plná bylinek je záviděníhodná. Pokud se vám jich letos urodilo požehnaně, můžete si připravit nekonečně voňavou bylinkovou sůl podle receptu od paní Marie Audrlické.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Posbírané bylinky důkladně propláchněte pod proudem studené vody, nechte okapat a důkladně je osušte papírovými utěrkami, abyste je zbavili veškerých zbytků vlhkosti. Ta je v tomto případě absolutně nežádoucí, proto tuto fázi nezanedbejte.

2. KROK

Bylinky pokrájejte nahrubo a vhoďte je do mixéru spolu se solí v poměru 3 ku 1, jak uvádíme v seznamu ingrediencí. Obě přísady rozmixujte na středně jemnou pastu, která by měla být o něco hrubší, než bývá pesto.

3. KROK

Solnou kaši rozprostřete na plech pokrytý pečicím papírem do tenčí vrstvy a nechte na vzdušném a stinném místě zvolna usušit. Suchou směs sesypejte do čistých a suchých, uzavíratelných nádob, případně do papírových sáčků a použijte do polévek, omáček či třeba na maso. Zkrátka všude tam, kde se chuť bylinek hodí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů