Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kandovaná pomerančová kůra

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí kandovaná pomerančová kůra - postup přípravy

Vyzkoušejte recept na vánoční kandovanou pomerančovou kůru, která se skvěle hodí jako jedlý dárek pro vaši rodinu. Vychutnat si ji můžete samotnou, avšak když si ji přidáte do čaje, nebudete litovat.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Opatrně oloupejte pomeranče, abyste nepoškodili kůru a pečlivě z ní odstraňte bílou část. Poté ji nakrájejte na proužky střední tloušťky.

2. KROK

V hrnci smíchejte cukr a vodu. Vše důkladně promíchejte a směs přiveďte k varu. Přidejte pomerančovou kůru a vařte ji 15 minut. Poté slijte přebytečnou vodu.

3. KROK

Pomerančovou kůru obalte v cukru a nechte ji odpočinout asi hodinu na pečicím papíře. Poté hotové kandované ovoce přendejte do sklenic a pečlivě je uzavřete.

4. KROK

Tip: Do cukru na obalení můžete přimíchat špetku skořice. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů