Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hned měkké perníčky s kakaem a medem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Hned měkké perníčky s kakaem a medem - postup přípravy

Jste-li milovníky kakaa a medu, určitě vyzkoušejte tento rychlý recept paní Katky Sojkové, který budete mít hotový za půl hodiny. Postup je tak jednoduchý, že perníčky můžete péct společně s vašimi dětmi.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sypké suroviny prosejte do mísy a smíchejte dohromady. Přidejte vejce, změklý tuk, med a vytvořte těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválejte a vykrojte z něj perníčky v požadovaných tvarech. 

2. KROK

Tip: Tvar vykrajovátka zvolte dle vlastního vkusu. Může se jednat o srdíčka, rybičky, prasátka, zvonečky nebo například postavičky.

3. KROK

Vykrojené tvary pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení perníčky ihned potřete rozšlehaným vejcem smíchaným s mlékem. 

Poznámka: Závěrečné potírání perníčků je důležité, aby se leskly a byly vláčné.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů