Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kandované jahody na zimu

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Domácí kandované jahody na zimu - postup přípravy

Jedním ze způsobů, jak uchovat čerstvé jahody na později, je udělat z nich kandované. Díky tomu vydrží dlouhou dobu bez zkažení minimálně do zimy, pokud je ovšem dříve nesníte.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Zralé a čerstvé ovoce bez kazů (lepší je trochu tvrdší) omyjte a zbavte stopek. Ve větším hrnci svařte cukr, vodu a kyselinu citronovou, a až se vše rozpustí a směs bude vřít, nasypejte do ní ovoce. Vše povařte 3 minuty a nechte zcela vychladnout.

2. KROK

Poté slijte sirup, v jiném hrnci ho přiveďte k varu, nalijte na jahody a zapněte plamen. Počkejte, až se začne ovoce vařit, zase vypněte a nechte zcela vychladnout.

3. KROK

Opět sirup slijte do jiného hrnce a vařte ho tak dlouho, aby měl při vychladnutí strukturu džemu. Opět ho horký nalijte na jahody, uveďte vše k varu a minutu vařte. Nechte vychladnout.

4. KROK

Poté ovoce vyndejte na tác a dejte ho na 3–4 dny schnout na suché větrané místo, plody několikrát denně obraťte. Lze je sušit i v troubě na 30 až 40 °C.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů