Hořčicová omáčka s vařenými vejci - postup přípravy
Hořčicová omáčka se skvěle hodí nejen k bezmasým jídlům, ale i k masům, salátům či rybám. Její výhodou je univerzální použití a velmi rychlá a jednoduchá příprava.
Omáčka
Ostatní ingredience
Vejce vařte 10 minut, poté je nechte vychladnout a oloupejte je.
Tip: Po uvaření vložte vejce do studené vody, abyste zastavili proces vaření.
V rendlíku smíchejte máslo s moukou a vytvořte jíšku, do které vmíchejte mléko a vývar. Asi po 2 minutách, až začne směs bublat, přidejte hořčici.
Pokrm ochuťte solí, pepřem, sójovou omáčkou a vaše hořčicová omáčka je hotová.
Tip: Omáčka se skvěle hodí k masům, salátům i rybám. Můžete ji podávat také s vařenými vejci a brambory.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kocham Gotować