Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hořčicová omáčka s vařenými vejci

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Hořčicová omáčka s vařenými vejci - postup přípravy

Hořčicová omáčka se skvěle hodí nejen k bezmasým jídlům, ale i k masům, salátům či rybám. Její výhodou je univerzální použití a velmi rychlá a jednoduchá příprava.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Omáčka

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vařte 10 minut, poté je nechte vychladnout a oloupejte je. 

Tip: Po uvaření vložte vejce do studené vody, abyste zastavili proces vaření.

2. KROK

V rendlíku smíchejte máslo s moukou a vytvořte jíšku, do které vmíchejte mléko a vývar. Asi po 2 minutách, až začne směs bublat, přidejte hořčici. 

3. KROK

Pokrm ochuťte solí, pepřem, sójovou omáčkou a vaše hořčicová omáčka je hotová. 

Tip: Omáčka se skvěle hodí k masům, salátům i rybám. Můžete ji podávat také s vařenými vejci a brambory.  

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Kocham Gotować

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů