Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kedlubnová polévka s mrkví

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kedlubnová polévka s mrkví - postup přípravy

Kedlubnová polévka je snadná a rychlá, nepotřebujete na ni žádné zvláštní ingredience a podle receptu od paní Petry Pospíchalové ji zvládne uvařit prakticky každý. Chutná přitom výborně a je také zdravá, proto vřele doporučujeme zařadit ji do vašeho jídelníčku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kedlubny oloupejte a nakrájejte je na menší kostky. Očistěte mrkev a rovněž ji pokrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte kousek másla s kapkou rostlinného oleje a mrkev s kedlubnou trochu osmahněte. Podle chuti přidejte sůl, mletý bílý pepř a mletý kmín. Větvičku libečku nasekejte nadrobno. Část si odložte stranou na posypání a druhou vsypte do hrnce se zeleninou. Vše zalijte vodou nebo vývarem a vařte asi 15 minut, dokud kedlubna a mrkev nezměknou (nesmějí být ale rozvařené).

2. KROK

Vedle v pánvi osmahněte dvě lžíce mouky na kousku másla a připravte tak máslovou jíšku. Z hrnce odeberte jednu naběračku polévky a přilijte ji po částech do pánve s jíškou, kterou důkladně rozmíchejte. Tuto směs pak vlijte do polévky a míchejte, dokud se obojí zcela nespojí a polévka se nezahustí. Nechte polévku chvilku provařit, přisypejte odloženou část nasekaného libečku, případně jiné zelené bylinky, a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů