Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kávová zmrzlina

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Domácí kávová zmrzlina - postup přípravy

Rádi v letních měsících mlsáte s rodinou zmrzlinu? Až ochutnáte tu domácí kávovou, nebudete chtít jinou! Její přípravu zvládnete během několika málo minut. Trpělivosti je třeba pouze při mražení, které může trvat i tři až čtyři hodiny.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si v míse vyšleháte smetanu do tuhého krému spolu s instantní kávou.




V druhé fázi přilijte ke šlehačce i kondenzované mléko.

Až bude krém homogenní, zakomponujte do něj nakonec pomocí špachtle i čokoládové vločky.

Připravený krém naneste do plastové či keramické misky, přikryjte víkem a dejte mrazit do mrazáku minimálně na tři až čtyři hodiny.

Po uplynutí této doby si můžete na zmrzlině pochutnat třeba s kouskem sušenky anebo trubičky.

Chutné bude ke kopečku kávové zmrzliny i čerstvé ovoce (borůvky, jahody a podobně).

Přejeme vám dobrou chuť!

Tip na závěr: Připravte si kávové nanuky!

Máte doma tvořítka na nanuky? Potom si vcelku jednoduše můžete připravit i kávové nanuky. Stačí výše uvedený krém navrstvit do formiček a zanořit dřevěnou špachtli. Zkusit ovšem můžete i následující recept. Potřebovat budete:

  • smetana ke šlehání: ¼ l
  • silné espresso (udělejte více šálků): až ½ l
  • moučkový cukr: dle chuti

Příprava je snadná. V míse smíchejte nešlehanou smetanu spolu se silným espressem a také cukrem dle chuti. Tekutinu následně přelijte do nanukových formiček a dejte tuhnout do mrazáku na několik hodin. Pak si pochutnejte na smetanové dobrotě s přídavkem kofeinu! Dokonale vás „nakopne“ kdykoliv během dne. Stačí jen vytáhnout z mrazáku a mlsat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů