Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí louhové pečivo s posypem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Domácí louhové pečivo s posypem - postup přípravy

Nyní můžete mít čerstvé pečivo stále po ruce, aniž byste museli navštívit pekárnu. Připravte si louhové pečivo zajímavým způsobem, který je jednoduchý a zvládnou jej i začátečníci.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Těsto

Na vaření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte sušené droždí s cukrem, olejem, vodou a solí. Jakmile se ingredience mícháním propojí, přisypte do směsi oba druhy mouky. 

Poznámka: Kukuřičnou mouku nesypte do směsi celou. Víc jak polovinu množství si ponechte na později. 

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do mísy, přikryjte ho a nechte ho minimálně 1 hodinu kynout. 

Tip: K přikrytí mísy použijte její víko, potravinovou fólii nebo čistou utěrku.

3. KROK

Po vykynutí těsto znovu prohněťte na vále pomoučeném zbytkem mouky a těsto rozdělte na 6 stejných částí, z kterých vytvořte malé bochánky. Z každého bochánku rukama vytvořte placku, kterou znovu zarolujte a vytvarujte z ní bochánek. 

4. KROK

Bochánky odkládejte na pečicí papír, přikryjte je čistou utěrkou a nechte kynout minimálně 10 minut. Zatím do pánve nalijte vodu se solí a přiveďte ji k varu. 

5. KROK

Ve vodě vařte bochánky z každé strany přibližně 1 minutu. Poté je z pánve vyjměte, položte je na plech vyložený pečicím papírem a na jejich povrchu vytvořte nožem tři řezy s odstupem 2–3 cm. 

6. KROK

Každý bochánek posypte oblíbenými semínky, dle vlastní chuti a louhové pečivo pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 12–15 minut, dozlatova.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů