Domácí louhové pečivo s posypem - postup přípravy
Nyní můžete mít čerstvé pečivo stále po ruce, aniž byste museli navštívit pekárnu. Připravte si louhové pečivo zajímavým způsobem, který je jednoduchý a zvládnou jej i začátečníci.
Těsto
Na vaření
V míse smíchejte sušené droždí s cukrem, olejem, vodou a solí. Jakmile se ingredience mícháním propojí, přisypte do směsi oba druhy mouky.
Poznámka: Kukuřičnou mouku nesypte do směsi celou. Víc jak polovinu množství si ponechte na později.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do mísy, přikryjte ho a nechte ho minimálně 1 hodinu kynout.
Tip: K přikrytí mísy použijte její víko, potravinovou fólii nebo čistou utěrku.
Po vykynutí těsto znovu prohněťte na vále pomoučeném zbytkem mouky a těsto rozdělte na 6 stejných částí, z kterých vytvořte malé bochánky. Z každého bochánku rukama vytvořte placku, kterou znovu zarolujte a vytvarujte z ní bochánek.
Bochánky odkládejte na pečicí papír, přikryjte je čistou utěrkou a nechte kynout minimálně 10 minut. Zatím do pánve nalijte vodu se solí a přiveďte ji k varu.
Ve vodě vařte bochánky z každé strany přibližně 1 minutu. Poté je z pánve vyjměte, položte je na plech vyložený pečicím papírem a na jejich povrchu vytvořte nožem tři řezy s odstupem 2–3 cm.
Každý bochánek posypte oblíbenými semínky, dle vlastní chuti a louhové pečivo pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 12–15 minut, dozlatova.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri