Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané šneky z listového těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Slané šneky z listového těsta - postup přípravy

Jakmile chystáte nějakou oslavu či party, rozhodně na ní nesmí chybět pořádné a chutné občerstvení, které vám dodá sílu na slavení. Jednou z klasik se v poslední době staly slané šneky, bez kterých si mnoho oslav skoro ani nelze představit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Rozložte rozválené těsto na pracovní ploše a naneste na něj dostatečné množství hořčice, tu poté rovnoměrně rozetřete do všech stran. Na vrstvu hořčice položte plátky šunky a na ty dejte plátky tvrdého sýra. Opatrně těsto srolujte a ujistěte se, že pevně drží. Nakrájejte ho na šneky a ty dejte na plech vyložený pečicím papírem.

2. KROK

Vejce rozklepněte do menší mističky a rozšlehejte ho vidličkou. Naneste rozšlehané vejce na připravené šneky a dejte je do trouby, kterou jste si předehřáli na 180 stupňů. Pečte šneky cca 30 minut dozlatova a poté je můžete podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů