Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté máslové buchtičky

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kynuté máslové buchtičky - postup přípravy

Buchtičky se šodó zná a miluje téměř každý. Jde totiž o jedno z typických jídel ze školní jídelny a jedno z mála, které tam většina dětí vždy celé snědla. Chcete si zavzpomínat na své dětství, anebo je připravit vlastním dětem? Můžete si je samozřejmě koupit v obchodě, ale domácí jsou pochopitelně mnohem lepší. Proto se dnes podíváme na osvědčený recept na tyto měkké, chutné a nadýchané buchty.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejdřív zahřejte mléko a přidejte droždí. Míchejte, dokud se droždí nerozpustí. Poté přidejte pár lžic mouky a cukru. Míchejte a nechte stát na teplém místě po dobu 15 minut, aby se těsto mírně zvedlo. Vanilku, zbývající cukr a sůl zřeďte v teplé vodě. Směs nalijte do těsta. Poté rozbijte vejce a přidejte mouku. Začněte s hnětením těsta. Nakonec vlijte vychlazené rozpuštěné máslo.




Vezměte mísu, vymažte ji olejem a vložte těsto. Umístěte ji na teplé místo, abyste ještě zvětšili objem těsta. Poté těsto rozdělte na malé stejné kousky a vytvarujte housky. Vezměte plech, vymažte ho olejem a položte na něj housky. Dodržujte vzdálenost, aby se nespekly dohromady. Nechte je chvíli stát, aby se ještě trochu zvedly. Smíchejte žloutek a mléko a směsí potřete horní část buchtiček. Pečte v předehřáté troubě po dobu asi 25 minut o teplotě 200 stupňů.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů