Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dezert Kinder Bueno

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Nepečený dezert Kinder Bueno - postup přípravy

Milují vaše ratolesti pamlsek z obchodu zvaný Kinder Bueno? S tímto receptem jej už nebudete muset kupovat! Sladké dobroty připravíte pro své milované hned velké množství. Nepečený dezert udělá radost rozhodně i vám samotným.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Trochu mléka (asi 100 ml) si nalijte do misky a namáčejte v něm kakaové sušenky. Ty vyskládejte do plechu nebo zapékací misky po celém dnu. Následně sušenky přelijte rozehřátou Nutellou a rozetřete.




Nyní si v jiné misce vymíchejte 100 ml mléka spolu s pudinkovým práškem. Zbývající mléko přiveďte k varu, a nakonec do něj vlijte pudinkovou směs. Míchejte a zahřívejte do zhoustnutí. Také přidejte 3 lžíce cukru a vanilkový cukr. Hotový pudink přelijte do mísy, překryjte potravinovou fólií a nechte chladnout.

Dokončování nepečeného dezertu a jeho tuhnutí v lednici

Až pudink zcela vychladne, přidejte k němu mascarpone a vyšlehejte ručním mixérem do sametového nadýchaného krému. Dále si vyšlehejte do tuha i smetanu ke šlehání a rovněž ji zakomponujte do pudinkové hmoty. Také si připravte karamelizované lískové ořechy.

To učiníte tak, že si v hrnci svaříte vodu s krupicovým cukrem (30 g) a nakonec do karamelu přidáte i lískové oříšky vcelku. Hmotu následně vyjmete na tác a necháte deset minut tuhnout. Nakonec ořechy rozemelete i s karamelem v sekáčku najemno.

Oříškový prášek pak vmíchejte do pudinku se smetanou. Takto bude krém kompletní. Naneste jej na sušenky s Nutellou a dejte tuhnout do lednice na půl hodiny. Nakonec přelijte polevou z hořké čokolády a smetany na vaření a chlaďte ještě pár hodin.

Servírování nepečeného dezertu Kinder Bueno

Vychladlý a ztuhlý dezert podávejte pokrájený na přiměřeně velké kusy. Přidat k porci můžete i šálek oblíbené kávy, kakaa nebo čaje. Přejeme dobrou chuť k tomuto sladkému skvostu!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů