Domácí marinovaná červená řepa - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na domácí marinovanou červenou řepu. Servírovat tuto zavřenou zeleninu můžete jako přílohu k obědům, do salátů nebo jen tak na rychlou svačinu.
Ingredience
Sklenice o velikosti 450 ml včetně víček a veškerého nádobí, které budete používat, ponořte do hrnce s vodou s mycím přípravkem na nádobí, přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut. Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout.
Umyté červené řepy dejte do velkého hrnce. Zalejte je vodou tak, aby nebyly úplně ponořené. Přiklopte je poklicí a vařte je na mírném ohni asi 90 minut, dokud nezměknou.
Doba vaření může záviset na velikosti řep, takže pravidelně kontrolujte jejich stav, aby se nerozvařily. Poté je sceďte a nechte je mírně vychladnout.
Poté je ještě teplé oloupejte a nakrájejte je na plátky. Řepy naskládejte do sklenic a do každé sklenice dejte jednu kuličku celého nového koření.
Mezitím ve velkém hrnci smíchejte vodu, sůl, cukr a bobkové listy. Směs přiveďte k varu a poté ji stáhněte z ohně. Přidejte ocet a nálev důkladně promíchejte.
Bobkové listy z nálevu přendejte do sklenic a horkým nálevem řepu zalijte až po okraj a poté je pečlivě uzavřete víčky. Sklenice umístěte do velkého hrnce a zalijte je vodou asi do 2/3 jejich výšky .
Jamile začne voda vřít, vařte řepu po dobu 15–20 minut. Poté nechte sklenice vychladnout a uložte je na chladném a temném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch