Domácí šťáva z granátového jablka - postup přípravy
Domácí šťáva z granátového jablka je ideálním zdrojem antioxidantů a je skvělou alternativou k džusům plných chemie. Její příprava je navíc velmi snadná a rychlá.
Ingredience
Do velkého hrnce nalijte vymačkanou šťávu z čerstvého granátového jablka. Následně do něj přidejte vymačkanou šťávu z citronu, cukr a vodu. Pokud nechcete nápoj příliš sladký, nepřidávejte žádný cukr nebo dle vaší vlastní preference.
Hrnec postavte na sporák a šťávu přiveďte k varu. Během vaření sbírejte vznikající pěnu. Horkou nápoj nalijte do čistých a suchých skleněných lahví.
Pěnu z povrchu opět seberte a sklenice uzavřete pomocí víček. Sklenice přikryjte dekou, nebo ručníkem a poté je nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.
Domácí šťávu z granátového jablka přendejte na chladné, suché a tmavé místo. Skladovat ji můžete až 24 měsíců.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.