Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí šťáva z granátového jablka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí šťáva z granátového jablka - postup přípravy

Domácí šťáva z granátového jablka je ideálním zdrojem antioxidantů a je skvělou alternativou k džusům plných chemie. Její příprava je navíc velmi snadná a rychlá.

Ingredience pro:
5 litrů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do velkého hrnce nalijte vymačkanou šťávu z čerstvého granátového jablka. Následně do něj přidejte vymačkanou šťávu z citronu, cukr a vodu. Pokud nechcete nápoj příliš sladký, nepřidávejte žádný cukr nebo dle vaší vlastní preference.

2. KROK

Hrnec postavte na sporák a šťávu přiveďte k varu. Během vaření sbírejte vznikající pěnu. Horkou nápoj nalijte do čistých a suchých skleněných lahví.

3. KROK

Pěnu z povrchu opět seberte a sklenice uzavřete pomocí víček. Sklenice přikryjte dekou, nebo ručníkem a poté je nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.

4. KROK

Domácí šťávu z granátového jablka přendejte na chladné, suché a tmavé místo. Skladovat ji můžete až 24 měsíců.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů