Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená kuřecí prsíčka s bramborem, houbami a sýrem

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Zapečená kuřecí prsíčka s bramborem, houbami a sýrem - postup přípravy

Kuřecí prsíčka. Jak fádní, ale i originální mohou být, jestliže se upraví zvláštním způsobem, a to i s běžně dostupnými přísadami. Na dobrotu, kterou vám dnes představíme, nepotřebujete žádné zvláštní ingredience ani kuchařské schopnosti. Stačí ovládat schopnost krájení nožem a všechno ostatní už jde samo.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Kuřecí prsíčko příčně nakrájejte na tenčí plátky. Rozložte je vedle sebe na velké prkénko, zakryjte maso přilnavou potravinářskou fólií a paličkou je jemně rozklepejte. Pak maso vložte do hluboké misky, podle chuti osolte, opepřete čerstvě mletým černým pepřem a posypejte sladkou červenou paprikou. Zakápněte rostlinným olejem, rukou maso promíchejte a odložte ho stranou marinovat.

2. KROK

Nakrájejte očištěnou cibuli na proužky. Brambory oloupejte a rozkrájejte je na menší kostky. Do pekáčku nalijte trochu rostlinného oleje, rozetřete ho po celém povrchu a vsypte na něj cibulku. Pokrájené brambory v hluboké misce promíchejte se solí, pepřem, červenou paprikou a dvěma lžícemi oleje a pak je přisypejte do pekáčku na cibuli.

3. KROK

Maso poklaďte těsně vedle sebe na vrstvu brambor. Nakrájejte žampiony na menší kostky a nasypejte je na maso v pekáčku. Osolte, opepřete a zakryjte pekáček namočeným a zmuchlaným pečicím papírem a hliníkovou fólií. Vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.

4. KROK

Připravte si zálivku ze sýra strouhaného najemno, který smíchejte s rajčaty pokrájenými na malé kostičky. Vyklepněte ke směsi vajíčko a přidejte dvě polévkové lžíce majonézy nebo jogurtu. Vše důkladně promíchejte a po 25 minutách pečení směsí pokryjte houbovou vrstvu v pekáčku. Vraťte zpátky do trouby zapéct na 10 minut při 180 °C a po dopečení posypejte nasekaným koprem. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů