Domácí nanuk se smetanovou příchutí - postup přípravy
Chcete potěšit své ratolesti skvělou zmrzlinou? Pak vsaďte na domácí nanuk s čokoládovou polevou a smetanovým krémem. Budou se oblizovat až za ušima! Kromě jiného je taková mražená dobrota mnohem zdravější jak z obchodu!
Ingredience
Nejprve si v míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuhého krému. Pak přidejte i kondenzované mléko a vše mixérem propojte. Dále si v mikrovlnce rozpusťte mléčnou anebo hořkou čokoládu a tu pak natřete mašlovačkou na vnitřní okraje a dno jednorázového papírového kelímku. Lze použít jakoukoliv velikost. Na nanuky je optimální ta menší.
Dokončování domácích nanuků a jejich konzumace
Nyní dejte kelímky s čokoládou do lednice na 10 minut. Po uplynutí tohoto času naplňte nádoby smetanovým krémem až po okraj, doprostřed vložte placatou dřevěnou lopatku a dejte tuhnout do mrazáku ideálně na 5 hodin.
Pak nanuky vyjměte a opatrně odstraňte papírový obal kelímku. Nakonec můžete svou mraženou lahůdku konzumovat. Dobrou chuť!
Bonusový recept: Připravte si ovocný nanuk z limetky
Máte rádi spíš osvěžující chutě? Pak vás jistě potěší limetkový nanuk z kokosového mléka. K tomuto receptu můžete použít speciální formičky na nanuky anebo lze postupovat obdobným způsobem, jako v předešlém případě. Obstarejte si tyto suroviny:
- limetka: 1 ks (chemicky neošetřený)
- přírodní včelí med: 3 lžíce
- kokosové mléko: 1 celá konzerva
Jak připravit limetkový nanuk?
K ruce si vezměte mixér a vložte do něj kokosové mléko a také včelí med. Následně přidejte i jemně strouhanou kůru z limetky i šťávu z ní. Nakonec vše propojte a vytvořte homogenní směs. Tu naneste do formiček na nanuky a dejte tuhnout nejlépe přes noc do mrazáku. Pak konzumujte jako osvěžující lahůdku během letních dní. Přejeme dobrou chuť.