Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí nanuk se smetanovou příchutí

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Domácí nanuk se smetanovou příchutí - postup přípravy

Chcete potěšit své ratolesti skvělou zmrzlinou? Pak vsaďte na domácí nanuk s čokoládovou polevou a smetanovým krémem. Budou se oblizovat až za ušima! Kromě jiného je taková mražená dobrota mnohem zdravější jak z obchodu!

Ingredience pro:
2 porce
Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve si v míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuhého krému. Pak přidejte i kondenzované mléko a vše mixérem propojte. Dále si v mikrovlnce rozpusťte mléčnou anebo hořkou čokoládu a tu pak natřete mašlovačkou na vnitřní okraje a dno jednorázového papírového kelímku. Lze použít jakoukoliv velikost. Na nanuky je optimální ta menší.




Dokončování domácích nanuků a jejich konzumace

Nyní dejte kelímky s čokoládou do lednice na 10 minut. Po uplynutí tohoto času naplňte nádoby smetanovým krémem až po okraj, doprostřed vložte placatou dřevěnou lopatku a dejte tuhnout do mrazáku ideálně na 5 hodin.

Pak nanuky vyjměte a opatrně odstraňte papírový obal kelímku. Nakonec můžete svou mraženou lahůdku konzumovat. Dobrou chuť!


Bonusový recept: Připravte si ovocný nanuk z limetky

Máte rádi spíš osvěžující chutě? Pak vás jistě potěší limetkový nanuk z kokosového mléka. K tomuto receptu můžete použít speciální formičky na nanuky anebo lze postupovat obdobným způsobem, jako v předešlém případě. Obstarejte si tyto suroviny:

  • limetka: 1 ks (chemicky neošetřený)
  • přírodní včelí med: 3 lžíce
  • kokosové mléko: 1 celá konzerva

Jak připravit limetkový nanuk?

K ruce si vezměte mixér a vložte do něj kokosové mléko a také včelí med. Následně přidejte i jemně strouhanou kůru z limetky i šťávu z ní. Nakonec vše propojte a vytvořte homogenní směs. Tu naneste do formiček na nanuky a dejte tuhnout nejlépe přes noc do mrazáku. Pak konzumujte jako osvěžující lahůdku během letních dní. Přejeme dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů