Nepečené ořechové košíčky s čokoládou - postup přípravy
Tento recept na nepečené ořechové košíčky potěší všechny milovníky dezertů, které jsou hotové za pár minut. Uchvátí vás kombinací jemné čokolády a křupavého těsta.
Ingredience
Sušenky rozlámejte na menší kousky, které rozmixujte na jemný prášek. Do prášku následně vmíchejte rozmixované ořechy a směs odložte bokem.
V rendlíku smíchejte cukr s mlékem a změklým máslem. Ingredience zahřívejte 2 minuty, dokud se nerozpustí a vzniklou tekutinu vmíchejte do sušenkového základu s ořechy.
Z ingrediencí vytvořte těsto, které rozdělte na dvě části. První z nich smíchejte se strouhaným kokosem a druhou část s polovinou množství rozpuštěné čokolády
Poznámka: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni během 2 minut.
Z čokoládového těsta odebírejte množství o velikosti lžíce, kterým naplňte formu na muffiny, asi do ⅔ výšky každého otvoru. Z kokosového těsta následně odebírejte množství o velikosti lžičky, kterým pokryjte čokoládové těsto.
Poznámka: Obě těsta vždy uhlaďte pomocí lžíce.
Do druhé části rozpuštěné čokolády vmíchejte olej a hmotu vlijte do cukrářského sáčku, pomocí kterého těsto ve formě pokryjte. Nepečené ořechové košíčky vložte do lednice na 1 hodinu a poté je ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.
Dezert vložte na dalších 20 minut do lednice a poté ho servírujte ke kávě nebo čaji.
Tip: Dokud sladkou pochoutku nezkonzumujete, uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy & Tasty with Elena