Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pralinky Raffaello s krémem z mascarpone

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Domácí pralinky Raffaello s krémem z mascarpone - postup přípravy

Pralinky Raffaello jistě není třeba dlouho představovat. Lahodný krém s celou mandlí uvnitř, obklopený křehkou oplatkou a obalený v kokosu láká a svádí zákazníky obchodů už spoustu let. Napadlo vás ale někdy, že byste si takovou dobrotu mohli vyrobit i doma za nepoměrně nižší náklady, zábavně a do deseti minut?

Ingredience pro:
40 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do hluboké misky vložte změklé máslo pokrájené na menší kostky a vyšlehejte ho elektrickým mixérem do jemného krému. K máslu přidejte 100 gramů smetanového sýra mascarpone a pokračujte ve šlehání, dokud se obě přísady nespojí. Přilijte do směsi slazené kondenzované mléko a dále šlehejte. V této fázi by měl krém získat hustou, krémovou a jemnou strukturu.

2. KROK

Pokud krém nemáte v dostatečně velké míse, tak ho nyní přemístěte do větší a zasypejte hmotu 200 gramy strouhaných kokosových vloček. Vařečkou nebo stěrkou pak vše promíchejte tak, aby se kokos rovnoměrně propojil s krémem. Výsledná hmota by neměla téměř vůbec lepit na stěny mísy.

3. KROK

Nyní připravte mandlová jádra. Přírodní mandle vložte do varné misky a zalijte je vroucí vodou. Nechte je stát 5 až 7 minut, během kterých se uvolní z jader hnědá slupka, která pak půjde snadno stáhnout dolů. Poté horkou vodu vylijte a nahraďte ji vodou studenou až ledovou. Jinou možností je přivést k varu vodu v hrnci, jádra vložit do cedníku a spolu s ním je vložit do vroucí vody, kde je ponecháte po zmíněnou dobu. Poté je s pomocí cedníku vytáhnete a důkladně propláchnete studenou vodou. Poté hladce vyloupněte jádra z hnědé slupky a rozložte je vedle sebe na papírovou utěrku, v níž je pak dokonale osušte od zbytků vody.

4. KROK

Nyní lžičku odebírejte malé kousky smetanové hmoty s kokosem, tvarujte z nich kuličky a do každé pak vmáčkněte jednu mandli. Vyválejte kuličku důkladně tak, abyste zacelili otvor po mandli. Stejným způsobem pak zpracujte i zbytek hmoty a jader. Nakonec všechny kuličky obalte ve strouhaném kokosu, vyskládejte je vedle sebe na tác a vložte na několik hodin, nejlépe přes noc, do lednice ztuhnout. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů