Domácí segedínský guláš

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
50 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí segedínský guláš - postup přípravy

Segedínský guláš je rychlé a snadné jídlo, které připravíte během pár chvil a vydrží vám klidně několik dní. A navíc čím déle se uleží, tím chutná lépe. Vyzkoušejte osvědčený recept od paní Petry Pospíchalové.
1. KROK

Maso očistěte a nakrájejte ho na kostky. Oloupanou cibuli nasekejte najemno a nechte ji zpěnit v hrnci s rozehřátým sádlem. Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Osolte ho, opepřete, přidejte kmín a po chvilce trochu sladké papriky. Nechte vše společně pár chvil zarestovat, zalijte vodou a duste doměkka.

2. KROK

Kysané zelí slijte z nálevu, vyždímejte ho, ale neproplachujte. Na prkénku jej překrájejte na kratší kousky. Když je maso úplně měkké, přidejte zelí a přilijte také záklechtku z mouky rozkvedlané ve troše vody. Omáčku důkladně promíchejte a nechte ji vařit, dokud zelí nezměkne.

3. KROK

Nakonec do omáčky přilijte sladkou nebo zakysanou smetanu a podávejte nejlépe s knedlíkem, ale také s chlebem, či dokonce s vařenými brambory nebo těstovinami.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (78%) 165 hlasů
Nahlásit chybu
50 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt