Roládky z kuřecích stehen s houbami - postup přípravy
Kuřecí maso nemusí být nudné, a to díky tomuto receptu na roládky z kuřecích stehen. Obsahují bohatou náplň, díky které je maso šťavnaté a křehké.
Základ
Marináda
Houbová směs
Na potření
Kuřecí stehna vykostěte a osušte papírovou utěrkou. V misce smíchejte sůl s mletou sladkou paprikou a pepřem. Přidejte prolisovaný česnek s olivovým olejem a ingredience důkladně zamíchejte.
Maso jemně naklepejte a potřete marinádou z obou stran. Poté ho vložte do misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 15 minut odpočívat.
Tip: Kuřecí naklepávejte přes potravinovou fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí.
Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji v pánvi s rozpáleným olejem a rozpuštěným máslem 5–7 minut. Po této době k ní přidejte nakrájené žampiony, směs osolte, opepřete, ochuťte tymiánem a po dalších 2 minutách smažení ji přendejte do misky.
Houbovou směs smíchejte s najemno nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou a naneste ji na jednotlivé plátky masa. Každé maso se směsí zarolujte a položte ho na plech, pokrytý pečicím papírem.
Tip: Aby se maso nerozbalovalo, můžete ho zafixovat párátky.
Roládky z kuřecích stehen pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 20 minut a mezitím připravte směs na potření.
V misce smíchejte sójovou omáčku s medem, sladkou chilli omáčkou a kurkumou. Po dvaceti minutách pečení maso potřete směsí po celém jeho povrchu a pokračujte v pečení dalších 10 minut při teplotě 180 °C.
Tip: Upečené šťavnaté kuřecí maso s náplní podávejte s oblíbenou přílohou, zeleninovým salátem nebo pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy & Delicious Recipes