Pečené brambory s kuřetem v citrónové marinádě

ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pečené brambory s kuřetem v citrónové marinádě - postup přípravy

Vezmete kuře a brambory, přidáte tajnou přísadu a vše se změní v čarovný pokrm s neobyčejnou chutí. My vám dnes tu tajnou přísadu prozradíme. Ve skutečnosti jsou vlastně dvě. Je to citrón a tymián. Tyhle dva přírodní zázraky promění vaši všední večeři v něco naprosto výjimečného. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte sami.

Návod na přípravu:

Kuřecí stehna omyjte pod tekoucí vodou a dobře osušte papírovými utěrkami. Stehna vykostěte a nakrájejte na malé kousky. Oloupejte dva stroužky česneku. Jeden prolisujte ke kuřecím kouskům a dobře je promíchejte, druhý prolisujte do zvláštní misky, do které ještě přidejte dvě lžíce hořčice, vymačkejte šťávu z celého citrónu, přisypejte trochu tymiánu, přilijte olej a vše důkladně zamíchejte.




Pak maso ještě osolte a opepřete a naložte do této marinády kuřecí kousky a promíchejte je tak, aby se všechno maso dobře obalilo v marinovací směsi. Vložte maso v marinádě do lednice a nechte 2 hodiny odpočívat.

Po uplynutí doby vyndejte maso z lednice, připravte si zapékací misku a vyklopte do ní maso, které rozprostřete po celé ploše a zalijte ho zbývající marinádou. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a vložte pekáček s masem péct asi na 15 minut.

Během pečení si oloupejte cibuli a oškrábejte brambory, cibuli nakrojte na poloviny a pak na tenoučké plátky a brambory nakrájejte na kousky kolem 1 centimetru. Po 15 minutách otevřete troubu a brambory s cibulí přidejte do pekáče k masu. Pečte, dokud brambory nezměknou a maso nebude krásně propečené.

Podávejte se zelným salátem a sklenkou dobrého bílého vína.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 374 hlasů
Nahlásit chybu
73 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt