Rychlé perníkové sušenky s povidly - postup přípravy
Pokud nevíte, co si upéct o víkendu ke kávě, vyzkoušejte tyto rychlé perníkové sušenky s povidly. Naplnit je můžete také marmeládou nebo jiným oblíbeným džemem.
Ingredience
Do misky rozklepněte vejce, přidejte k němu mírně rozpuštěné máslo, med, perníkové koření (nebo také mletou skořici, mletý kardamom a mletý muškátový oříšek), sůl a sodu. Poté vše důkladně promíchejte.
Do mísy přilijte mléko pokojové teploty a vše opět společně promíchejte, aby vznikla hladká směs. Postupně do ní přisypávejte mouku a vypracujte měkké a poddajné těsto. Následně ho rozdělte ho na 2 části.
Každou část těsta vyválejte do tvaru obdélníku. Na jednu polovinu naneste švestková povidla, posypte je lehce krupicí a skořicí. Těsto přeložte napůl a kraje pečlivě stiskněte. Stejný postup zvolte i u druhého těsta.
Vzniklé kapsy přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Aby těsto při pečení nepopraskalo, propíchejte ho na několika místech špejlí.
Kapsy pečte v troubě předehřáté na teplotu 180 °C asi 30 minut, dokud těsto není zlatavé. Po vychladnutí kapsy nakrájejte na menší sušenky a lehce je posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.