Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé perníkové sušenky s povidly

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Rychlé perníkové sušenky s povidly - postup přípravy

Pokud nevíte, co si upéct o víkendu ke kávě, vyzkoušejte tyto rychlé perníkové sušenky s povidly. Naplnit je můžete také marmeládou nebo jiným oblíbeným džemem.

Ingredience pro:
25 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do misky rozklepněte vejce, přidejte k němu mírně rozpuštěné máslo, med, perníkové koření (nebo také  mletou skořici, mletý kardamom a mletý muškátový oříšek), sůl a sodu. Poté vše důkladně promíchejte.

2. KROK

Do mísy přilijte mléko pokojové teploty a vše opět společně promíchejte, aby vznikla hladká směs. Postupně do ní přisypávejte mouku a vypracujte měkké a poddajné těsto. Následně ho rozdělte ho na 2 části.

3. KROK

Každou část těsta vyválejte do tvaru obdélníku. Na jednu polovinu naneste švestková povidla, posypte je lehce krupicí a skořicí. Těsto přeložte napůl a kraje pečlivě stiskněte. Stejný postup zvolte i u druhého těsta.

4. KROK

Vzniklé kapsy přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Aby těsto při pečení nepopraskalo, propíchejte ho na několika místech špejlí.

5. KROK

Kapsy pečte v troubě předehřáté na teplotu 180 °C asi 30 minut, dokud těsto není zlatavé. Po vychladnutí kapsy nakrájejte na menší sušenky a lehce je posypte moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů