Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí škvarkové placky z kynutého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí škvarkové placky z kynutého těsta - postup přípravy

Domácí škvarkové placky, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, jsou křupavé a ideální jako slaný moučník ke kávě nebo čaji. Jejich příprava nemůže být jednodušší.

Ingredience pro:
18 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Škvarky nasekejte najemno a v mléce rozpusťte droždí s cukrem. Poté začněte tvořit těsto. 

Tip: Nemáte-li možnost rozmixovat škvarky, pokrájejte je na co nejmenší kousky.

2. KROK

V míse od robota smíchejte mouku s kváskem, vaječnými žloutky, solí, škvarky a lžící rozpuštěného sádla. Z ingrediencí uhněťte hladké těsto, které přendejte do jiné mísy, přikryjte ho utěrkou a nechte ho na teplém místě 1 hodinu kynout. 

3. KROK

Na pomoučeném vále těsto vyválejte na plát o výšce 1 cm, z kterého vykrojte kolečka. 

Tip: Kolečka vytvářejte pomocí vykrajovátka nebo sklenice. 

4. KROK

Vykrojená kolečka vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je kynout dalších 20–30 minut na teplém místě. Poté je pomažte rozšlehanými vaječnými bílky a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

5. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Placky by měly být upečené dozlatova. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů