Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Snickers řezy s kondenzovaným mlékem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Snickers řezy s kondenzovaným mlékem - postup přípravy

Tento recept na Snickers řezy si zamilují všichni, kteří mají rádi dezerty s plnou chutí. Pochoutka vypadá luxusně a je perfektní ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s kakaem, jedlou sodou a kypřicím práškem do pečiva.  

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání přidejte postupně klasický cukr, a jakmile vznikne světlá pěna, přidejte kefír. 

Tip: Kefír můžete nahradit podmáslím. 

3. KROK

Do směsi vešlehejte olej a nakonec směs suchých ingrediencí a vroucí vodu. Vzniklé těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 40 minut.

4. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, zkontrolujte pomocí špejle. Pokud ji z něj vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. 

5. KROK

Korpus nechte chvíli chladnout, poté zarovnejte jeho okraje a rozřízněte ho na polovinu. Každou polovinu rozkrojte horizontálně na dvě části a odříznuté okraje rozdrobte a odložte bokem pro pozdější zdobení. 

6. KROK

První dva korpusy položte vedle sebe na rovnou plochu a pokračujte s přípravou krému. Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, poté do něj vešlehejte zkaramelizované kondenzované mléko a krémem naplňte cukrářský sáček. 

7. KROK

Čtvrtinu krému aplikujte na první dva korpusy, posypte ho arašídy, ty potřete druhou čtvrtinou krému a zakryjte zbylými dvěma korpusy. 

8. KROK

Korpusy potřete třetí čtvrtinou krému, okraje dezertu posypte korpusem a Snickers řezy ozdobte růžičkami, vytvořenými ze zbytku krému. 

9. KROK

Snickers řezy můžete ihned servírovat, nakrájené na menší kousky.

Tip: Každou porci můžete doplnit trochou šlehačky. 

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů