Snickers řezy s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Tento recept na Snickers řezy si zamilují všichni, kteří mají rádi dezerty s plnou chutí. Pochoutka vypadá luxusně a je perfektní ke slavnostním příležitostem.
Těsto
Krém
Náplň
Mouku smíchejte s kakaem, jedlou sodou a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
V samostatné míse vyšlehejte vejce se špetkou soli a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání přidejte postupně klasický cukr, a jakmile vznikne světlá pěna, přidejte kefír.
Tip: Kefír můžete nahradit podmáslím.
Do směsi vešlehejte olej a nakonec směs suchých ingrediencí a vroucí vodu. Vzniklé těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 40 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, zkontrolujte pomocí špejle. Pokud ji z něj vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Korpus nechte chvíli chladnout, poté zarovnejte jeho okraje a rozřízněte ho na polovinu. Každou polovinu rozkrojte horizontálně na dvě části a odříznuté okraje rozdrobte a odložte bokem pro pozdější zdobení.
První dva korpusy položte vedle sebe na rovnou plochu a pokračujte s přípravou krému. Změklé máslo šlehejte 1–2 minuty, poté do něj vešlehejte zkaramelizované kondenzované mléko a krémem naplňte cukrářský sáček.
Čtvrtinu krému aplikujte na první dva korpusy, posypte ho arašídy, ty potřete druhou čtvrtinou krému a zakryjte zbylými dvěma korpusy.
Korpusy potřete třetí čtvrtinou krému, okraje dezertu posypte korpusem a Snickers řezy ozdobte růžičkami, vytvořenými ze zbytku krému.
Snickers řezy můžete ihned servírovat, nakrájené na menší kousky.
Tip: Každou porci můžete doplnit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking