Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sametově rudý dort Red Velvet

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Sametově rudý dort Red Velvet - postup přípravy

Určitě váháte, co připravit svému milovanému u příležitosti svátku zamilovaných a vyjádřit tak své nejniternější emoce. Jednoznačnou volbou je dort Red Velvet, který patří ve Spojených státech mezi nejoblíbenější už více než sto let. Nyní jej můžete své lásce upéct i vy, stačí jen vědět, jak na to!

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Jeho domovem je newyorský hotel Waldorf Astoria a stejně luxusně s červeně sametovým nádechem může být podáván i u vás doma. Stačí si předehřát troubu na 180 °C a pustit se do práce! V misce smíchejte mléko s jogurtem a přidejte ocet. Míchejte a přidejte odměřenou jedlou sodu a potravinářské barvivo, ideálně tekuté nebo v gelu. Promíchejte a nechte alespoň 10 minut odpočívat stranou, aby se prolnuly chutě a směs získala konstantní sytou červenou barvu. Na povrchu se objeví malé bublinky.

2. KROK

Do větší mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a následně i kakao, směs osolte. Sypkou směs dobře promíchejte. Do další misky nasypejte cukr a přilijte olej, do směsi rozklepněte vejce, přidejte vanilkovou esenci a mixujte za pomoci ručního mixéru po dobu 30 vteřin. Pokračujte v mixování, zatímco postupně přidáváte sypkou směs z druhé misky a také směs s barvivem.

3. KROK

Hotové těsto vylijte do dvou stejně velkých forem vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Po vyjmutí těsto srovnejte nožem a vyřízněte srdce podle vytvořené papírové předlohy. Odříznuté těsto rozdrolte.

4. KROK

V misce rozmixujte přísady na krém. Směsí potřete vrchní část spodního těsta a na něj nalepte druhou. Potřete i zbytek dortu včetně stran a posypejte připravenou drobenkou ze zbytku korpusu. Po vychlazení můžete podávat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů