Rychlý zabijačkový guláš z jitrnic - postup přípravy
Patříte-li k milovníkům guláše, ale nemáte čas na dlouhé vaření, připravte si rychlý zabijačkový guláš, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Chutná skvěle.
Základ
Zdobení
Cibuli nakrájejte nadrobno a oloupané brambory na menší kousky. Cibuli smažte v hrnci na rozpuštěném sádle 2–3 minuty. Poté ji zasypte drceným kmínem a vmíchejte do ní rajčatový protlak.
Do hrnce vložte nakrájené jitrnice bez střívka a smažte je 4–5 minut, dokud se nerozmělní. Poté do nich vmíchejte mletou sladkou papriku a pokrm zaprašte hladkou moukou.
Po další minutě smažení obsah hrnce zalijte vodou a přidejte do něj nakrájené brambory. Pokrm vařte 15 minut do změknutí brambor. Na závěr ho ochuťte solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem.
Rychlý zabijačkový guláš vařte ještě 3 minuty a poté ho servírujte s oblíbeným pečivem.
Tip: Každou porci můžete ozdobit kolečky červené cibule a nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem