Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý zabijačkový guláš z jitrnic

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Rychlý zabijačkový guláš z jitrnic - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům guláše, ale nemáte čas na dlouhé vaření, připravte si rychlý zabijačkový guláš, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Chutná skvěle.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a oloupané brambory na menší kousky. Cibuli smažte v hrnci na rozpuštěném sádle  2–3 minuty. Poté ji zasypte drceným kmínem a vmíchejte do ní rajčatový protlak. 

2. KROK

Do hrnce vložte nakrájené jitrnice bez střívka a smažte je 4–5 minut, dokud se nerozmělní. Poté do nich vmíchejte mletou sladkou papriku a pokrm zaprašte hladkou moukou. 

3. KROK

Po další minutě smažení obsah hrnce zalijte vodou a přidejte do něj nakrájené brambory. Pokrm vařte 15 minut do změknutí brambor. Na závěr ho ochuťte solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. 

4. KROK

Rychlý zabijačkový guláš vařte ještě 3 minuty a poté ho servírujte s oblíbeným pečivem. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit kolečky červené cibule a nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů