Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zeleninový bujón bez éček

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Domácí zeleninový bujón bez éček - postup přípravy

Na polévky či různé pokrmy je pro chuť důležitý dobrý zeleninový vývar. Pokud nechcete používat kupované kostky plné éček, můžete si je udělat doma a jednoduše uskladnit.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Všechnu zeleninu očistěte. Mrkev, pastinák, petržel, kořen celeru, kedlubnu a kurkumu nakrájejte na kostičky. Pórek nakrájejte na kousky, cibuli na čtvrtkolečka a česnek na menší kusy. Z celeru použijte také nať a nasekejte ji nadrobno, stejně jako petrželku.

2. KROK

Dejte do hrnce nebo větší pánve trochu slunečnicového oleje, přihoďte zeleninu a začněte ji smažit. Pak přisypejte sůl a počkejte, až pustí vodu. Pak vše přikryjte poklicí a za občasného míchání vařte asi 8 minut, aby byla zelenina měkká.

3. KROK

Zeleninovou směs rozmixujte mixérem na hladkou hmotu. Rozložte ji na plech vyložený pečicím papírem, upěchujte a přikryjte fólií. Vše nechte přes noc zmrznout v mrazáku. Druhý den hmotu rozkrájejte na kostičky, zabalte je do alobalu a dejte je do sáčků se zipem. Můžete je pak dlouho skladovat v mrazáku.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů