Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jahodový jogurt

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 250 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí jahodový jogurt - postup přípravy

Překvapte své blízké tímto chutným domácím jogurtem z pravých jahod, mléka a kvalitního řeckého jogurtu. Jakmile jim ho jednou uděláte, už nikdy ty kupované nebudou chtít.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Jahody omyjte a rozmixujte je ve větší míse. Promíchejte je s mlékem a přelijte směs do většího hrnce. Začněte směs ohřívat, nesmí ovšem dosáhnout bodu varu. Jakmile do směsi ponoříte prst, měl by vám v ní vydržet 5 sekund, než to bude moc pálit. Přesně v tento moment poznáte, že máte hotovo. Do mísy dejte řecký jogurt, jednu lžíci směsi z mléka a obojí spolu promíchejte.

2. KROK

Jogurtovou směs přelijte zpět do hrnce a po promíchání dejte hotový jogurt do uzavíratelné nádoby. Zabalte ji do ručníku a nechejte ji odležet na teplém místě po dobu 5 až 6 hodin. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů