Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort s jahodovou pěnou a čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Dort s jahodovou pěnou a čokoládou - postup přípravy

Dort s jahodovou pěnou připravíte rychle a nemusíte ho péct. K jeho přípravě vám postačí jen 5 ingrediencí. Postup je tak jednoduchý, že ho zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve vodě rozmíchejte želatinu v prášku a nechte ji bobtnat. V robotu zatím rozmixujte sušenky na jemný prášek a následně je smíchejte s rozpuštěným máslem. Směsí vyplňte dortovou formu a její povrch uhlaďte pomocí lžičky.

2. KROK

Polovinu množství želatiny vlijte do mísy od robota, kde ji smíchejte se smetanovým sýrem. Tekutinu následně vlijte na těsto v dortové formě, kterou poté vložte na 1 hodinu do lednice.

3. KROK

Po této době dort s jahodovou pěnou polijte zbylým množstvím želatiny a dezert vložte na další hodinu do lednice, aby želatina pořádně ztuhla. 

4. KROK

Zatímco dezert ztuhne, rozpusťte čokoládu a naplňte jí cukrářský sáček, pomocí něhož dezert ozdobte tak, jak je ukázáno ve videu níže. 

5. KROK

Tip: Čokoládu můžete rozpustit nejen ve vodní lázni, ale také jednoduše v mikrovlnné troubě. Potrvá to přibližně dvě minuty.

6. KROK

Poznámka: Povrch dortu ozdobte čerstvými jahodami a podávejte ho nakrájený na kousky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Jennifer Salas Postres

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů