Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chutný zeleninový pokrm pečený na jednom plechu

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Chutný zeleninový pokrm pečený na jednom plechu - postup přípravy

Pokud přemýšlíte nad něčím rychlým, chutným, výživným a zdravým, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na zeleninový pokrm z jednoho plechu. Tento recept je velmi variabilním, pokaždé však máte zaručenou chutnou večeři či oběd pro celou rodinu hotový přibližně za hodinu. Vše stačí pouze vzít, nakrájet, uložit na plech a nechat péct. Tak jednouché to skutečně je.

Ingredience pro:
5 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Veronika Macháčková

Veškerou zeleninu omyjte a nakrájejte na malé kostičky. To samé platí také pro brambory, které předtím ještě oloupejte. Pokud nemáte rádi pálivou papriku, nahraďte ji větším počtem té sladké (platí to však u všech ingrediencí, pokud vám některá nevyhovuje, jednoduše ji nahraďte tím, co máte rádi).




V misce poté smíchejte mleté maso (nejlépe se v tomto případě hodí hovězí či vepřové) s rajčatovým protlakem, solí pepřem a dalším kořením. Opět platí, že koření můžete libovolně zaměňovat podle toho, co máte a co nemáte rádi. Poté přidejte nakrájenou zeleninu a vše opět řádně promíchejte. Tento krok můžete také provést rovnou na plechu a ušetříte si tím zbytečně špinavé nádobí.

Nakonec celou směs promíchejte s vodou a rovnoměrně rozložte na plech. Ten přikryjte alobalem nebo pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů, kde pečte podle potřeby přibližně 45 minut. Po uplynutí této doby sejměte z plechu alobal a nasypte na celou plochu plechu nastrouhaný sýr podle vlastního výběru. Opět vložte do trouby a pečte dalších 10-15 minut.

Nakonec celý pokrm pouze posypte čerstvými bylinkami a můžete podávat. Dobrou chuť.

Náš tip! Pokud pro pokrm budete volit hovězí maso, můžete do celé směsi použít kapičku červeného vína, které jídlo krásně provoní a masu dodá ten správný šmrnc. Pokud však máte odvahu, můžete také k vepřovému přidat trošku vína. Tentokrát však bílého.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů