Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dortový korpus na plech s medem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Dortový korpus na plech s medem - postup přípravy

Aby vaše dezerty chutnaly nepřekonatelně, potřebují dokonalý základ, kterým je tento dortový korpus na plech. Výhodou receptu je velmi jednoduchá a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které postupně přidejte cukr, za stálého šlehání. Do vzniklého tuhého sněhu vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém a přidejte med s olejem.

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, přidejte prosetu mouku s kypřicím práškem do pečiva, mlékem a vytvořte těsto, které vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem. 

3. KROK

Těsto v ráfku projeďte špejlí, abyste ho zbavili přebytečného vzduchu a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut. Po upečení korpus vyklopte, nechte ho vychladnout a použijte ho dle potřeby. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Yasemin Gotovit

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů