Dortový korpus na plech s medem - postup přípravy
Aby vaše dezerty chutnaly nepřekonatelně, potřebují dokonalý základ, kterým je tento dortový korpus na plech. Výhodou receptu je velmi jednoduchá a rychlá příprava.
Ingredience
Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které postupně přidejte cukr, za stálého šlehání. Do vzniklého tuhého sněhu vešlehejte vaječné žloutky, jeden po druhém a přidejte med s olejem.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte prosetu mouku s kypřicím práškem do pečiva, mlékem a vytvořte těsto, které vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem.
Těsto v ráfku projeďte špejlí, abyste ho zbavili přebytečného vzduchu a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50 minut. Po upečení korpus vyklopte, nechte ho vychladnout a použijte ho dle potřeby.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yasemin Gotovit

