Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tiramisu bez kofeinu

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut

Tiramisu bez kofeinu - postup přípravy

V Itálii je Tiramisu velmi známým a také velmi populárním dezertem. Ochutnat ho můžete nejenom na své dovolené, ale klidně si ho lze připravit i doma, v České republice. Není to nic složitého. Stačí jenom vědět, jak na to. Recept na tento vyhlášený nepečený dezert je velmi jednoduchý, a to i v případě, kdy chcete vynechat klasickou kávu a připravit bezkofeinovou variantu.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Krém

Sirup

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jako první je třeba připravit si krém na Tiramisu. Postup jeho přípravy není nijak složitý. Základem je litr smetany, který začnete na šlehači dostatečně rychle a dostatečně dlouho šlehat, dokud se vám nepovede vytvořit hutnou šlehačku. Jakmile bude mít požadovanou konzistenci, již do ní můžete přidávat další ingredience. Ty opatrně vmíchávejte, abyste zachovali požadovanou strukturu a krémovitost.




Když je krém hotový, dejte ho ztuhnout do lednice a připravte si sirup, do kterého budete namáčet cukrářské piškoty. Všechny ingredience smíchejte v míse a poté do tohoto sirupu namáčejte jeden piškot za druhým. V případě klasického receptu se místo tohoto sirupu používá káva.

Dále už stačí vaše Tiramisu bez kofeinu jenom vrstvit. Do formy postupně vkládejte namočené cukrářské piškoty, jeden vedle druhého. Když zakryjí dno, může na řadu přijít vrstva krému. Ten důkladně vyhlaďte a posypte kakaem. A můžete znovu pokračovat ve vrstvení. Opět piškoty, potom znovu krém a na závěr kakao. Opakujte do doby, dokud budete mít dost ingrediencí.

Na závěr už své Tiramisu důkladně posypte kakaem a potom ho dejte na několik hodin do lednice, aby bylo dostatečně tuhé a udrželo si svůj tvar. Poté už můžete vyndávat, nakrájet a podávat. Uvidíte, že vám zachutná stejně, jako klasická kávová varianta. Tato je však vhodná i pro vaše ratolesti.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů