Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květák s vejci a česnekovými bramborami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Květák s vejci a česnekovými bramborami - postup přípravy

Skvělé bezmasé jídlo, které zároveň nezruinuje rodinný rozpočet, můžete připravit i z květáku. Jako přílohu k němu servírujte pečené česnekové brambory.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na květák

Na brambory

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Cibuli nakrájejte na kostičky, nasekejte česnek a nastrouhejte trochu zázvoru podle chuti. Květák rozeberte na růžičky a nakrájejte je na půl až jeden centimetr silné plátky. Dejte smažit cibuli na troše olivového oleje, pak přidejte česnek.

2. KROK

Až vše zarestujete, přidejte sůl, pepř, uzenou papriku a zázvor a opět krátce prosmahněte. Nakonec na pánev dejte rajčatový protlak, vodu a vařte 3 až 5 minut. Pak dejte do pánve plátky květáku a pod poklicí je na mírném plameni vařte asi 20 minut.

3. KROK

Pečlivě omyjte brambory a nakrájejte je. Není vůbec potřeba je loupat, ale pokud slupky nejsou hezké, můžete to udělat. Dejte je poté do zapékací formy, přidejte olivový olej, podle chuti sůl, pepř, bazalku, oregano a rozmarýn a dobře promíchejte.

4. KROK

Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte brambory 40 minut. Z hlavičky česneku odřízněte vršek, zakápněte ho olivovým olejem, zabalte do alobalu a dejte do trouby vedle formy s bramborami.

5. KROK

Do pánve s květákem rozklepněte vejce. Dle chuti je osolte a okmínujte a navrch nasypejte trochu nasekané zelené petrželky. Poté je smažte dalších 5 minut pod poklicí.

6. KROK

Česnek vybalte z alobalu a vymáčkněte ho do misky. Rozmačkejte ho vidličkou, pak ho promíchejte s pečenými bramborami a přidejte trochu nasekaného kopru. Květák s vejcem servírujte s bramborami.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Frische Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů