Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drobenkový koláč s tvarohem a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Drobenkový koláč s tvarohem a vanilkou - postup přípravy

Recept podle paní Jaroslavy Slavíkové je rychlý, jednoduchý a zvládnou ho i ti, kteří s pečením teprve začínají. Koláč můžete servírovat na snídani, ale také k odpolední kávě.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Drobenka

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte drobenku smícháním polohrubé mouky, másla, krupicového cukru a kypřícího prášku do pečiva. Jakmile je hotová, odeberte z ní ⅓, kterou si nechte na závěrečné posypání koláče. 

2. KROK

⅔ drobenky rovnoměrně rozprostřete do koláčové formy na pečení a připravte si náplň. 

Tip: Abyste upečený drobenkový koláč s tvarohem z formy snadno vyndali, vymažte formu na pečení máslem a vysypte ji moukou.

3. KROK

Tvaroh smíchejte s vejci, mlékem a vanilkovým pudinkem v prášku a vzniklou směsí potřete drobenkový základ ve formě na pečení. Na závěr koláč posypte zbytkem drobenky a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40–45 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů