Vláčný jablečný chlebíček s vanilkou a skořicí - postup přípravy
Vláčný jablečný chlebíček provoní váš domov a potěší vás jemnou chutí a nadýchanou strukturou. Pochoutka se skvěle hodí jako dezert k odpolední kávě i ke snídani.
Těsto
Na posypání
Glazura
Vejce vyšlehejte se solí, vanilkovým a klasickým cukrem do světlé pěny. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim olej s vlažným mlékem.
Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto vlijte do formy, vyložené pečicím papírem.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto pokryjte směsí oloupaných nakrájených jablek, citronové šťávy, cukru, skořice a dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45–50 minut.
Upečený vláčný jablečný chlebíček na závěr potřete směsí rozpuštěného másla, hnědého cukru, citronové šťávy a pokračujte v pečení ještě 8 minut. Vychladnutou pochoutku servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Zda je dezert upečený, otestujte pomocí špejle, kterou z něj musíte vytáhnout čistou. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen