Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vláčný jablečný chlebíček s vanilkou a skořicí

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vláčný jablečný chlebíček s vanilkou a skořicí - postup přípravy

Vláčný jablečný chlebíček provoní váš domov a potěší vás jemnou chutí a nadýchanou strukturou. Pochoutka se skvěle hodí jako dezert k odpolední kávě i ke snídani.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na posypání

Glazura

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí, vanilkovým a klasickým cukrem do světlé pěny. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim olej s vlažným mlékem. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a těsto vlijte do formy, vyložené pečicím papírem.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte. 

3. KROK

Těsto pokryjte směsí oloupaných nakrájených jablek, citronové šťávy, cukru, skořice a dezert pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45–50 minut.

4. KROK

Upečený vláčný jablečný chlebíček na závěr potřete směsí rozpuštěného másla, hnědého cukru, citronové šťávy a pokračujte v pečení ještě 8 minut. Vychladnutou pochoutku servírujte nakrájenou na kousky.

5. KROK

Tip: Zda je dezert upečený, otestujte pomocí špejle, kterou z něj musíte vytáhnout čistou. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů