Drožďová pomazánka - postup přípravy
Pokud nestíháte připravit teplou večeři, dokonale ji nahradíte touto chutnou drožďovou pomazánkou. Nejen, že je zdravá, ale zároveň ji využijete i další dny třeba na svačinu či snídani. Recept nám poskytla Ladislava Šatavová.
Ingredience
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte ji do menšího kastrůlku a nechejte ji zpěnit na přepuštěném másle. Přidejte 5 kostiček droždí a za stálého míchání nechejte odpařit vodu. Poté ještě chvíli smažte, než se směs opraží.
Následně přidejte 3 rozklepnutá vejce a míchejte tak dlouho, dokud se vejce nesrazí. Osolte, opepřete a nechejte vychladnout. Poté do pomazánky zašlehejte máslo a namažte na čerstvý chléb, můžete ozdobit zeleninou. Dobrou chuť!