Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový guláš s klobásou a slaninou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborový guláš s klobásou a slaninou - postup přípravy

Bramborový guláš s klobásou podle paní Ilony Simunkové uvítají všichni, kterým se nechce trávit mnoho času v kuchyni. Pokrm je chuťově rozmanitý a zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Na zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Slaninu nakrájejte na drobné kousky a na rozpáleném oleji ji 1 minutu smažte. Poté k ní přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažte další minutu. 

2. KROK

Do hrnce následně přidejte nakrájený gothaj a směs ochuťte gulášovým kořením, solí a černým pepřem dle vlastní chuti. Ingredience zamíchejte, 1 minutu je smažte a přidejte k nim oloupané nakrájené brambory s nakrájenou paprikou.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

3. KROK

Obsah hrnce podlijte trochou vody a směs vařte 15 minut, dokud brambory nezměknou. Poté směs zahustěte trochou vody, ve které je rozpuštěná mouka a dochuťte ji majoránkou. 

4. KROK

Na závěr do hrnce přidejte nakrájenou klobásku, vše nechte 2 minuty vařit, odstavte směs z tepla a vmíchejte do ní nasekanou petrželku. 

5. KROK

Poznámka: Bramborový guláš s klobásou podávejte s oblíbeným pečivem. Kdo má rád více pikantní guláš, může ho okořenit trochou chilli.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů