Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vajíčková pomazánka se šunkou a eidamem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Vajíčková pomazánka se šunkou a eidamem - postup přípravy

Není nic lepšího, než si po náročném dni smlsnout na jednoduše připravené pomazánce, kterou budete mít se vším všudy hotovou do čtvrt hodinky. Stačí jen smíchat všechny ingredience a pochoutka je na světě; recept nám poskytla paní Renata Adámková.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vejce dejte do hrnce s vodou a trochou soli a uvařte je dle zvyklostí natvrdo. Do větší mísy dejte pomazánkové máslo a smíchejte ho s tatarskou omáčkou. Česnek oloupejte a prolisujte ho do mísy, opět vše promíchejte. Šunkový salám nakrájejte na kostičky a přidejte ho do mísy. Poté přidejte i uvařená a oloupaná vejce, vidličkou je v míse rozmělněte. Eidam nastrouhejte najemno a dodejte ho do mísy.

2. KROK

Papriku zbavte semínek i stopky, rajčata očistěte a obojí nakrájejte na malé kousky, přidejte je do mísy. Jarní cibulku i pažitku nasekejte najemno a obojí přidejte k ostatním surovinám- Nakonec už jen pomazánku dochuťte mletou sladkou paprikou či jakýmkoliv jiným kořením dle chuti a vše pořádně promíchejte. Poté máte hotovo a můžete ji podávat s pečivem, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů