Dvoubarevná hrnková buchta s malinami - postup přípravy
Dvoubarevný koláč s malinami upečete v pár okamžicích bez váhy a s minimem levných surovin. O recept se s námi podělila paní Andy z Andy vaří pro zdraví.
Ingredience
Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a citrónovou kůrou do homogenní směsi. Vejce vyšlehejte s krystalovým a vanilkovým cukrem dohladka, přilijte olej a mléko a pokračujte v míchání, dokud se přísady úplně nespojí.
Do vaječné směsi postupně vmíchejte směs sypkých surovin a vytvořte polotekuté těsto. Část jej odeberte do druhé misky a tam ho smíchejte s trochou kakaa. Pokud chcete, můžete přidat i jemně nasekané oříšky.
Světlé těsto vlijte do vymazaného a vysypaného plechu a rozprostřete ho do rovnoměrné vrstvy. Na světlé těsto nalijte tmavé a druhým koncem vařečky, případně špejlí nebo čínskou hůlkou, vytvořte vzorování.
Připravený koláč posypejte mraženými malinami nebo jiným ovocem a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu kolem 30 minut. Správné propečení zkontrolujte zapíchnutou špejlí.
Po dopečení nechte buchtu vychladnout, posypejte ji moučkovým cukrem, nakrájejte na kostky a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky najdete na její osobní facebookové stránce Andy vaří pro zdraví