Jablečné koláčky s pomerančovou kůrou - postup přípravy
Ozdobte šálek voňavé kávy nebo dobrého čaje elegantním dezertem, který se rozplývá na jazyku. Jablečné koláčky s pomerančovou kůrou připravíte za pár minut.
Těsto
Na posypání
Vejce vyšlehejte do pěny, do které přidejte klasický i vanilkový cukr, za stálého šlehání. Po minutě přidejte máslo a postupně také polovinu mouky s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience předem prosejte.
Přestaňte šlehat a do těsta vmíchejte zbytek mouky a následně pomerančovou kůru s oloupanými a nakrájenými jablky.
Poznámka: Jablka předem zbavte jádřinců.
Pomocí lžíce vytvořte na plechu, vyloženém pečicím papírem, několik hromádek, mezi kterými udržujte odstupy přibližně 3 cm.
Poznámka: Hromádky se pečením mohou trochu roztáhnout do stran.
Jablečné koláčky pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25 minut, do růžova. Po vychladnutí dezert podávejte posypaný moučkovým cukrem.
Poznámka: V polovině času pečení můžete teplotu trouby zvýšit na 180 °C.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sprint Cooking