Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečné koláčky s pomerančovou kůrou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Jablečné koláčky s pomerančovou kůrou - postup přípravy

Ozdobte šálek voňavé kávy nebo dobrého čaje elegantním dezertem, který se rozplývá na jazyku. Jablečné koláčky s pomerančovou kůrou připravíte za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte do pěny, do které přidejte klasický i vanilkový cukr, za stálého šlehání. Po minutě přidejte máslo a postupně také polovinu mouky s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Suché ingredience předem prosejte.

2. KROK

Přestaňte šlehat a do těsta vmíchejte zbytek mouky a následně pomerančovou kůru s oloupanými a nakrájenými jablky. 

Poznámka: Jablka předem zbavte jádřinců.

3. KROK

Pomocí lžíce vytvořte na plechu, vyloženém pečicím papírem, několik hromádek, mezi kterými udržujte odstupy přibližně 3 cm. 

Poznámka: Hromádky se pečením mohou trochu roztáhnout do stran. 

4. KROK

Jablečné koláčky pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 25 minut, do růžova. Po vychladnutí dezert podávejte posypaný moučkovým cukrem.

Poznámka: V polovině času pečení můžete teplotu trouby zvýšit na 180 °C.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Sprint Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů