Dvoubarevné zapečené těstoviny s uzeným masem a sýrovou omáčkou - postup přípravy
Zapečené těstoviny jsou klasika, která však může mít celou škálu nejrůznějších variací. Vyzkoušejte dvoubarevné těstoviny podle receptu od paní Zdeňky Laštůvkové, které dělá systémem 2 v 1.
Ingredience
Těstoviny uvařte do poloměkka a rozdělte je na dvě poloviny. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte jej do jedné poloviny těstovin. Podle chuti je osolte a opepřete a dobře promíchejte.
Připravte sýrovou omáčku. V kastrůlku zahřejte smetanu na vaření a rozpusťte v ní tavený sýr a strouhaný aromatický sýr. Tuto směs pak nalijte ke druhé polovině těstovin, opět dle svého přání osolte a opepřete. Obě poloviny těstovin vložte do jednoho pekáče, každý na jednu půlku. V misce rozšlehejte dvě vejce, smíchejte je s trochou mléka a touto směsí zalijte rovnoměrně všechny těstoviny v pekáči.
Pekáč s těstovinami vložte do trouby (popřípadě použijte remosku) a pečte je na 180 °C dozlatova. Před koncem pečení posypejte povrch těstovin strouhaným sýrem a nechte je v troubě dopéct dalších 5 až 10 minut, aby se sýr na povrchu rozpustil a zezlátl. Hotové těstoviny podávejte ihned čerstvé spolu s nakládanou nebo čerstvou zeleninou.