Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňové bramboráky s ovesnými vločkami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dýňové bramboráky s ovesnými vločkami - postup přípravy

Připravte si zdravější alternativu k tradičnímu pokrmu. Dýňové bramboráky neobsahují brambory, zato v nich najdete spoustu dalších chutných ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni vydlabejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte ji s vejci, zakysanou smetanou, nastrouhaným česnekem, solí a pepřem. 

2. KROK

Do směsi přidejte ovesné vločky a ingredience důkladně promíchejte. Mísu přikryjte pokličkou a její obsah nechte 20 minut odpočívat. 

3. KROK

Po této době směs znovu promíchejte a přidejte do ní nastrouhaný sýr a nasekaný kopr. Do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto. 

Tip: Abyste zabránili vzniku hrudek, mouku předem prosejte.

4. KROK

Ze směsi odebírejte části o velikosti lžíce, které vkládejte na pánev s rozpáleným olejem. Dýňové bramboráky přikryjte pokličkou a smažte je z obou stran přibližně 5 minut. 

Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů