Dýňové bramboráky s ovesnými vločkami - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu k tradičnímu pokrmu. Dýňové bramboráky neobsahují brambory, zato v nich najdete spoustu dalších chutných ingrediencí.
Těsto
Na smažení
Dýni vydlabejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Smíchejte ji s vejci, zakysanou smetanou, nastrouhaným česnekem, solí a pepřem.
Do směsi přidejte ovesné vločky a ingredience důkladně promíchejte. Mísu přikryjte pokličkou a její obsah nechte 20 minut odpočívat.
Po této době směs znovu promíchejte a přidejte do ní nastrouhaný sýr a nasekaný kopr. Do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto.
Tip: Abyste zabránili vzniku hrudek, mouku předem prosejte.
Ze směsi odebírejte části o velikosti lžíce, které vkládejte na pánev s rozpáleným olejem. Dýňové bramboráky přikryjte pokličkou a smažte je z obou stran přibližně 5 minut.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мой Дастархан Вкусно и Быстро