Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová placka s kuřecím masem a sýrem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramborová placka s kuřecím masem a sýrem - postup přípravy

Spíž zeje prázdnotou, zbylo jen pár surovin z přípravy oběda a v žaludku vám kručí? Pokud v prázdné spíži či lednici vylovíte půlku kuřecích prsíček a tři brambory, máte prakticky vyhráno. Všechno to nastrouhejte nebo nasekejte, přidejte cibuli, vajíčko a trochu koření a usmažte to na pánvi. Jestliže vám zbyl i kousek sýra, můžete zajásat, dobrota bude kompletní! A pokud chcete, můžete recept i podle své chuti upravit či vylepšit. Pochlubte se nám se svými nápady v komentářích!

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Kuřecí prsíčko očistěte od šlach a blanek a nakrájejte ho na tenké plátky, které pak naplocho rozkrájejte na dlouhé a tenké nudličky. Ty pak nakrájejte na co nejjemnější kostičky a co nejlépe je rozmělněte a nasekejte nožem. Maso pak vložte do hluboké mísy.

2. KROK

Oloupejte tři brambory a nastrouhejte je na hrubém struhadle do misky. Posypejte je trochou soli a počkejte, až z nich vyteče přebytečná šťáva, kterou pak slijte přes cedník a důkladně vymačkejte. Brambory zbavené šťávy pak vložte do mísy k nasekanému kuřecímu masu.

3. KROK

Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky, popřípadě ji rovněž nastrouhejte na hrubém struhadle. Je zapotřebí, aby byly kousky cibule co nejjemnější. Cibuli pak přidejte do misky s bramborami a masem. Vyklepněte k nim jedno vajíčko, přidejte jednu čajovou lžičku soli a půl lžičky mletého černého pepře. Všechny ingredience pak vařečkou velmi dobře promíchejte, abyste vytvořili homogenní směs. Tu pak zasypejte dvěma polévkovými lžícemi hladké mouky a znovu dobře promíchejte.

4. KROK

Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a když je horký, vyklopte do pánve směs brambor, cibule a mletého masa. Rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy, přiklopte pokličkou a smažte na mírném ohni asi 15 až 20 minut. Pak pánev odklopte, placku otočte na druhou stranu, vraťte zpátky pokličku a pokračujte ve smažení další čtvrthodinu. Těsně před dopečením posypejte vrchní část placky strouhaným sýrem a pod pokličkou ho nechte dalších 5 minut roztéct. Hotovou placku vyklopte na talíř, posypejte čerstvě nasekaným koprem, pažitkou či petrželkou, nakrájejte a podávejte. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů