Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chudé tousty se sýrem a vejcem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Chudé tousty se sýrem a vejcem - postup přípravy

Když toužíte po chutném jídle, ale lednice je téměř prázdná, nezoufejte. Tento recept vám s přípravou pomůže, stačit vám bude jen pár základních ingrediencí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte dvě cibule a nakrájejte je drobné kratší proužky. V pánvi rozpusťte kousek másla nebo jiného tuku na smažení, ideálně s máslovou příchutí, a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypejte lžíci mouky, za stálého míchání ji nechte minutku smažit a odstavte ze sporáku.

2. KROK

Do misky vyklepněte jedno vajíčko a rozšlehejte ho dohladka. Přidejte tolik nahrubo strouhaného sýra, kolik vám lednice dovolí, případně něco kolem 50 až 100 gramů. Do směsi přidejte špetku soli a pepře, vyklopte do ní smaženou cibulku a vše dobře promíchejte.

Pokud nemáte doma sýr, bude stačit směs cibulové jíšky s vejcem, se sýrem je však chuť toustů mnohem lepší a bohatší.

3. KROK

Plech na pečení vymažte trochou rostlinného oleje. Nakrájejte bagetu, veku nebo toustový či jiný chléb. Na kolik plátků náplň vyjde, záleží na velikosti chleba. Každý krajíc potřete trochou vaječné směsi, krajíčky vyskládejte vedle sebe na připravený plech a dejte je péct na asi 7 minut do trouby rozehřáté na teplotu 200 až 220 °C, dokud se sýr na povrchu nerozteče a nezezlátne.

4. KROK

Pak už jen opatrně sejměte chléb z plechu a ihned čerstvý jej podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů