Chlebová polévka s opečenými krutony

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Chlebová polévka s opečenými krutony - postup přípravy

Když je třeba nakrmit hladové krky, chutná polévka se dá uvařit i z obyčejného včerejšího chleba. Vyzkoušejte osvědčený a velmi dobrý recept od paní Petry Pospíchalové.
1. KROK

Starší chléb nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte trochu sádla a osmahněte na něm kostičky chleba dozlatova. Když začnou „chrastit“, přihoďte pokrájené stroužky česneku a trochu kmínu. Ještě chvilku společně opékejte, dokud česnek nezačne vonět. Poté obsah hrnce podlijte vodou s rozmíchaným masoxem, popřípadě vývarem.

2. KROK

Polévku dochuťte domácí vegetou a solí a nechte vše vařit tak dlouho, dokud se chleba nezačne úplně rozpadat. V tu chvíli polévku promixujte tyčovým mixérem dohladka. V misce rozkvedlejte vajíčko a za stálého míchání jej vlijte do polévky. Podle chuti ji pak ještě dolaďte solí, pepřem a sušeným česnekem. Nakonec přidejte majoránku nebo, jak říká autorka, „zelený bordel“, tj. čerstvé, jemně nasekané bylinky, a vypněte oheň.

3. KROK

V pánvi rozehřejte trochu sádla. Dva krajíce chleba rozkrájejte na malé kostičky, které vhoďte na pánev s tukem, posypejte je solí a sušeným česnekem a opékejte ze všech stran, dokud nezezlátnou. Hotovou polévku servírujte posypanou hrstičkou opečených krutonů.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 390 hlasů
Nahlásit chybu
76 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt