Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňové muffiny s bílkovou polevou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Dýňové muffiny s bílkovou polevou - postup přípravy

Pokud máte chuť na něco sladkého, vyzkoušejte například vynikající muffiny podle receptu od paní Anety Mühlhandlové. Hodí se výborně na svačinu i jako dobrota ke kávě.

Ingredience pro:
1 porce

Na muffiny

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupejte dýni, nakrájejte ji na menší kusy a ty uvařte, dokud nebudou měkké. Vložte je do mixéru a rozmixujte na pyré, které nechte zcela vychladnout.

2. KROK

Utřete nebo vyšlehejte změklé máslo a cukr a poté do něj postupně zašlehejte vejce, vanilkový extrakt a nakonec pyré. Přidejte hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, mletý zázvor a mleté nové koření. Promíchejte a vypracujte těsto.

3. KROK

Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a těsto rozdělte tak, abyste naplnili 12 košíčků. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na asi 20 minut.

4. KROK

V míse smíchejte prosátý moučkový cukr, bílek a šťávu z jednoho citronu. Šlehejte, dokud nevznikne krásně bílá poleva. Do ní pak namočte vršky vychladlých muffinů, nechte ztuhnout a servírujte.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů