Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Florentinské trojhránky v čokoládě

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Florentinské trojhránky v čokoládě - postup přípravy

Připravte si křupavé vánoční cukroví plné mandlových lupínků a karamelových tónů. Florentinské trojhránky si zamilujete na první kousnutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V hrnci smíchejte šlehačku, máslo, med a cukr. Ohřívejte a stále míchejte, dokud směs nezkaramelizuje a nezíská zlatohnědou barvu. To by mělo trvat asi 2–3 minuty.

2. KROK

Přidejte mandlové plátky a vše společně důkladně promíchejte. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a velmi důkladně ji rozetřete na tenkou vrstvu.

3. KROK

Mokrýma rukama směs lehce upěchujte a vyrovnejte ji. Plech vložte do předehřáté trouby na 200 °C  a pečte ji 14 minut, dokud směs nezačne karamelizovat a nezíská zlatohnědou barvu.

4. KROK

Plech vyjměte z trouby a nechte směs vychladnout. Poté ji nakrájejte na trojúhelníky a jeden jeho konec namočte v rozpuštěné čokoládě. Nakonec je nechte je ztuhnout v lednici.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Himmlisch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů