Florentinské trojhránky v čokoládě - postup přípravy
Připravte si křupavé vánoční cukroví plné mandlových lupínků a karamelových tónů. Florentinské trojhránky si zamilujete na první kousnutí.
Ingredience
V hrnci smíchejte šlehačku, máslo, med a cukr. Ohřívejte a stále míchejte, dokud směs nezkaramelizuje a nezíská zlatohnědou barvu. To by mělo trvat asi 2–3 minuty.
Přidejte mandlové plátky a vše společně důkladně promíchejte. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a velmi důkladně ji rozetřete na tenkou vrstvu.
Mokrýma rukama směs lehce upěchujte a vyrovnejte ji. Plech vložte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte ji 14 minut, dokud směs nezačne karamelizovat a nezíská zlatohnědou barvu.
Plech vyjměte z trouby a nechte směs vychladnout. Poté ji nakrájejte na trojúhelníky a jeden jeho konec namočte v rozpuštěné čokoládě. Nakonec je nechte je ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Himmlisch