Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí na žampionech s bramborovým knedlíkem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Hovězí na žampionech s bramborovým knedlíkem - postup přípravy

Pokud milujete hovězí a houby, pak je tento recept od paní Vladimíry Bosákové právě pro vás. Křehké maso doplňte ideálně domácím bramborovým knedlíkem, ale můžete ho nahradit i rýží, těstovinami nebo čerstvě upečeným chlebem.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Hovězí na žampionech

Bramborový knedlík

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Očistěte si cibuli a společně se slaninou ji nakrájejte na malé kostičky. Do pánve přilijte malé množství oleje, přidejte cibuli a orestujte. Poté přidejte slaninu a znovu orestujte.

2. KROK

Maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte a odstraňte všechny nejedlé části masa, jako jsou například blány a šlachy. Maso nakrájejte na menší kostky, vložte ho do pánve a zprudka ho orestujte, aby se zatáhlo ze všech stran.

3. KROK

Maso dochuťte solí, pepřem a sladkou paprikou a vše společně promíchejte. Podlijte vývarem a duste, dokud nebude maso křehké. Jakmile bude hotové, vyjměte ho z hrnce a do omáčky přidejte nakrájené a očištěné žampiony.

4. KROK

Smíchejte trochu vody s moukou, vlijte ji do omáčky a důkladně promíchejte. Přidejte zpět uvařené maso a společně provařte alespoň 15 minut.

5. KROK

Brambory důkladně omyjte od písku a jiných nečistot. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a uvařte je do měkka. Poté je sceďte a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle.

6. KROK

Do nastrouhaných brambor přidejte mouku, krupici, vejce, dochuťte solí a vypracujte hladké těsto, které si následně rozdělte na dva stejné válečky. Vložte je do osolené vroucí vody a vařte zhruba 12 minut. Poté je vyjměte z hrnce, nakrájejte je na plátky a podávejte s hovězím masem a omáčkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů