Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné zelné listy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Plněné zelné listy - postup přípravy

Dostat do dětí zeleninu často není vůbec jednoduchý úkol pro většinu matek. Chcete-li si užít více zeleniny a přitom si dopřát živočišné proteiny? Připravte si jedinečné plněné zelné listy, které si zamilují všichni dospělí, ale také děti. Podívejte se na tento jedinečný recept, který potěší celou rodinu.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve osmažte cibuli nakrájenou na proužky a mrkev. To bude součást náplně. A bude to nejen chutné, ale také krásné. Ideální je proto smažit suroviny odděleně.




Maso dobře naklepejte. Získáte dlouhé kotlety. Osolte a opepřete na obou stranách a pro větší pohodlí je nakrájejte na polovinu.

Pekingské zelí rozložte na listy podle počtu připravených kotlet. Následně listy zalijte vroucí vodou asi na pět minut, aby byly ještě měkčí. Můžete také použít bílé zelí.

Poté můžete začít formovat rolky. List zelí, nahoru dejte vrstvu masa a na okraj naskládejte smaženou cibuli a mrkev.

Výsledné závitky dejte do kastrolu, zalijte sklenicí horké vody a na vrch rozložte nakrájená rajčata. Vařte pod pokličkou po dobu 30 minut na střední plamen.

Nakonec výsledný vývar osolte a dochuťte omáčku. Do omáčky zamíchejte zakysanou smetanu, mouku a kopr. Nechte vařit dalších 10 minut.

Vše bude velice chutné a vypadat jednoduše krásně.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů